lørdag 15. juni 2013

Skudeneshavn - en av Norges beste sommerbyer!

Kåringen av Norges sommerby 2013 er avgjort, og vi gratulerer Stavern med seieren! 2. plass gikk til Kristiansand og Skudeneshavn kapret 3. plassen i Reiseguidens uhøytidelige kåring. Tre flotte byer - verdt å besøke.

Derfor foreslår vi at ruten for norgesferien legges langsmed sørlandskysten gjerne med oppstart i flotte Stavern, fortsetter langs kysten til Kristiansand og avsluttes i Skudeneshavn. 

Stavern har i likhet med Skudeneshavn fin, gammel trehusbebyggelse og er et fint sted for sol, bad og strandliv. Mange forbinder nok byen med dikteren Herman Wildenvey.

Imorgen heter vårt idag - igår,
og all vår fremtid heter fortid siden.
Men det forklarer, at hvert nu vi når, 
er selve evigheten midt i tiden. 

(fra diktet Nuet).Og fra Stavern kan man dra videre til Kristiansand, midt i det blide sørland. Her ligger også byen nær sjøen. Den fine gamle trehusbebyggelsen her kalles "Posebyen" - opprinnelig en administrativ renessanseby med paralelle, rettvinklede gater i to retninger.
Til slutt går naturligvis turen til Vestlandets perle ut mot havgapet - Skudeneshavn. Med vakre, hvite trehus i empirestil fra midten av 1800-tallet. Med andre ord - alle gode ting er tre :) God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar